Aref'in Sırrı Ortaya Çıktı - İşte Aref'in Sihirli Kutusu

İranlı Aref Ghafouri, dün gece 'Yetenek Sizsiniz' adlı yarışmaya damga vurdu. Aref'in, "Bu kadar da olmaz" dedirten kutusundan bakın ne çıktı?

Acun Ilıcalı'nın yapımcılığını üstlendiği 'Yetenek Sizsiniz' adlı yarışmanın dün akşamki konuğu İranlı Aref Ghafouri, bugün herkesin dilinde...
Üniversite eğitimi için İran'dan Ankara'ya gelen Aref, mükemmel Türkçesi ve 'sihirli kutusu' ile geceye damga vurdu.
BÜTÜN TAHMİNLERİ BİLDİ

"Canlı yayında bunu yapmak çok riskli ama üç yıldır üzerinde çalışıyorum" diyerek söze giren Aref, jüriden gözlerini kapatıp el ele tutuşmalarını ve bir tatil hayal etmelerini istedi.

O sırada sahnenin üzerine bir 'kutu' sallanıyordu. Bu kutuya az sonra geri döneceğiz ama şimdilik 'şov' devam etsin!

Aref'in, "Tatil için neredesiniz?" sorusuna Acun Ilıcalı, "Barbados" cevabını verdi. Daha sonra Aref, Hülya Avşar'dan uçaktaki koltuk numarasını söylemesini istedi; "E-11". Biletindeki 'uçuş saatini' sorduğu Ali Taran'dan da, "14:42" cevabını aldı. Son olarak salondaki bir izleyici sahneye çağıran Aref, lime lime edilen gazeteden tek bir kelime seçmesini istedi.

İŞTE AREF'İN AKIL ALMAZ GÖSTERİSİ..
HEPSİNİ TAHMİN ETTİ

Ve sahnenin üzerindeki 'kutu' açıldığında herkes şoke oldu. Her nasılsa kutudan çıkan rulo şeklindeki kağıtta tüm bu kelimeler tek tek yazıyordu. Yani Aref, hepsini 'tahmin' etmişti!

Jürinin ağzı açık kaldı, salon ayakta alkışladı ve bugün herkes onu konuşuyor.

3 BİN 795 TL VEREN HERKES YAPABİLİR

Oysa isteyen herkes bu şovu yapabilir; pardon 3 bin 795 dolar ödeyen herkes!

Aref'in 'sihirli' kutusu, ilk olarak 20 yıl önce Harry Blackstone Jr. için tasarlanmış. Dick Zimmerman'ın 'Ana Tahmin' adını verdiği bu ödül tasarımı, pek çok profesyonel tarafından benzer gösteriler için 'en güzel ve temiz yöntem' olarak kabul ediliyor.
AREF'İN ASİSTANI VARDI

Rahatlıkla taşınabilen, hafif ve marifetli kutuyla çok uzun ve detaylı tahminler yapılabiliyor. Çünkü kutuya rulo şeklinde konulan kağıdın kapasitesi oldukça fazla. Uygulamak da çok kolay. Kutunun altı metre yakınında oturan biri, istediği her şeyi bu kutudan yazılı olarak çıkarabiliyor. Yani, Aref'in yarışmada 'göremediğimiz' bir de asistanı var!

İnternette 'en tatmin edici, pratik, taşınabilir ve gelişmiş' tahmin makinesi olarak pazarlanan bu kutunun son sürümü, önündeki penceresi ve arka plandaki kutusu sayesinde şüpheleri ortadan kaldıracak net bir görünüme sahip.

Aref, eğer isterse 995 dolara pencereli yeni kasayı satın alabilir. Fakat bu tasarım harikası makineye ilk kez sahip olacaklar, 3 bin 795 doları gözden çıkarmalı.

E bunca havaya da değer doğrusu!


0 yorum:

9