Blogger için Twitter'da Paylaş Butonu

Twitter en sonunda sabırsızlıkla beklenen resmi paylaşım ve yeniden tweet (retweet) butonu/düğmesini yayınladı. Twitter paylaşım butonları çoktandır zaten vardı. Fakat farklı kaynaklar tarafından yapılmıştı. Bu yeni tweet butonunu ister sayaç özellikli şeklinde isterseniz de düz buton olarak sayfalarınıza kolaylıkla ekleyebilirsiniz. Tamamen resmi, tamamen orjinal.
Bu butonları sitenize ekleyerek içerikleriniz ve yazılarınızı Twitter ortamında kolaylıkla paylaşabilirsiniz. Böylelikle sitenizin Twitter sosyal ağında bilinirliğini ve popülaritesini artırırken yeni Twitter takipçileri de kazanabilirsiniz.
Yapmanız gerekenler çok basit. Önce resmi Twitter Tweet Button sayfasını ziyaret edin. Ardından;

1. Buton Tipini Seçin:

Butonlar dikey (vertical) sayaçlı, yatay (horizantal) sayaçlı ve sayaçsız-düz olmak üzere 3 tiptir.

2. Tweet Edilecek Yazıyı Seçin:

Yukarıdaki iki seçenekten en mantıklı olanı ilkidir. Çünkü çok sayfalı sitelerde, tek tek buton kullanmak yerine, dinamik olarak üretilen kısma ilk seçeneğin seçili olduğu buton kodunu eklediğinizde buton her sayfanın başlığını otomatik olarak kendisi çekecektir.

3. Tweet Edilecek Bağlantıyı (URL) Seçin:

Tweet edilecek URL kısmında da yine yukarıda olduğu gibi ilk seçeneği seçiyoruz ki, buton otomatik olarak hersayfanın URL adresini kendisi çeksin.

Language kısmını default English olarak bırakıp geçiyoruz.

4. Twitter Profilinizin Tavsiye Edilmesi:

Bu bölümde ise içeriklerinizin tweet yazısına otomatik olarak kendi Twitter profil adresinizi ekleyebilirsiniz. Örneğin @canlipaylasim gibi. Buton ile herhangi bir kişi içeriğinizi tweet ettiğinde, kişinin profil tweet yazısında @
canlipaylasim otomatik olarak eklenecektir. Bu da size hem yeni takipçiler kazandırır hem de Twitter arama sonuçlarındaki görünürlüğünüz artar.

5. Otomatik Olarak Oluşturulan Kodu Alın:

En son kısımda ise sayfanın altında, bütün yukarıda yaptığınız işlemelere bağlı olarak Twitter paylaş buton kodunuz otomatik olarak oluşturuluyor. Kodu alıp, sitenizin istediğiniz yerine yerleştirmeniz yeterlidir.

0 yorum:

9