Facebook'tan Küfretti, Okuldan Atıldı

Kaliforniya'daki bir lisenin öğrencisi, Facebook'ta öğretmeni hakkında öyle şeyler yazdı ki...

Ülkemizde internet üzerinden kişilerin yazdıkları, eğer beklenmedik ters bir tepki alırsa anında "Ben değilim o!" açıklamasıyla kişiler olayın içinden sıyrılabiliyorlar. En yakında zamanda buna örnek olarak Türk Telekom Arena açılışıyla ilgili yorumunu Twitter'da paylaşan bakan asistanını verebiliriz. Fakat Amerika'da kişilerin sanal profilleri, en az gerçek hayattaki profilleri kadar geçerli.


Kaliforniya'da bir lisede okuyan öğrenci, Facebook üzerinden öğretmenine küfretti. Öğretmeniniyle ilgili yazılan bir mesaja "Abur cubur yemeyi bırakması lazım o koca g**lünün. Tam bir gerizekalı" şeklinde bir cevap gönderen öğrenci hakkında okulu soruşturma başlattı.

Okulun onur listesinde bulunan ve Amerikan futbol takımının yıldızı olan öğrenci her ne kadar öğretmeninden ve okul yönetiminden daha sonra özür dilediyse de okuldan uzaklaştırılmaktan kurtulamadı.

Avukatları çocuğun internet üzerinde yaptığı yorumun okul saatleri dışında yapılması ve öğretmeninin yüzüne söylenmemesi dolayısıyla suç olmadığını iddia ediyorlar. Ayrıca Facebook'taki bu mesajın herhangi bir tehdit unsuru içermediği ve sadece öğrencinin görüşlerini belirttiği ve bunun düşünce özgürlüğü olduğu avukatları tarafından bildiriliyor.

0 yorum:

9