YGS Soru Çözümleri Sadece TRT'de - Canlı İzle

ÖSYM, pazar günü 1 milyon 700 bin kişinin katılacağı YGS sınavı soru çözümlerinin sadece TRT'de yayınlanacağını açıkladı.

2011 yılında yapılacak tüm üniversite sınavlarının soru ve cevapları sadece TRT’de ekranlara gelecek.

Ali Demir, ’’Sınav sonrası yayınlama hakkını sadece TRT’ye verdik. Nedeni daha geniş kitleye erişimin sağlanması, bu kapsamda hem YGS hem de Haziran ayında yapacağımız LYS’nin yayın ve telif haklarını TRT’ye verdik’’ dedi.

TRT ile ÖSYM arasında özel yayına ilişkin protokol imzalandı.

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, "TRT olarak biz Sınıf 2010 projesiyle beraber bu soruları sınav bittiği andan itibaren kendi imkanlarımızda TRT1’de yayınlayacağız. Arkadaşlarımız bunun farklı mercralarda yayınlanması için bir çalışma sürdürüyorlar. Öğrencilerin daha rahat erişebileceği mecraları kendilerine sunuyoruz. Facebook’ta, Tweter’da, kendi web sitemizde kısaca değişik mecralarda da insanların kolayca erişebileceği bir ortam oluşturacağız." dedi.

Pazar günü yapılacak YGS sınavının bitiminden iki saat sonra TRT 1 ekranlarında sınav özel yayını yapılacak.

Adaylar Yaklaşık 4 saat boyunca TRT ekranlarına kilitlenecek.

ÖSYM Başkanvekili Ali Demir protokolün imzalanmasının ardından TRT HABER’e konuk oldu. Demir yaklaşan sınav öncesi adaylara tavsiyelerde bulundu.

Ali Demir, "Adayların sınav giriş belgelerinin yanında mutlaka nüfus cüzdanlarını yanlarında bulundurmaları gerekiyor." diye konuştu. Demir adayların sınava mümkün olduğu kadar sade bir kıyafetle gelmelerini istedi.

Demir, ’’Üzerlerinde metal eşya ve herhangi bir cihazla gelmelerini istemiyoruz, müsvette kağıt gibi, hesap makinesi gibi eşyalarla gelmemelerini istiyoruz, sınavdaki bütün ihtiyaçlarını biz temin edeceğiz.’’dedi.

ÖSYM Başkanvekili adayları son gün ders çalışmamaları konusunda da uyardı.

Ali Demir, "Özellikle son gün ders çalışmadan ve mümkün olduğu kadar açık havada zamanlarını geçirmelerini tavsiye ediyorum, oksijeni bol ortamda zamanlarını geçirsinler, akşam da rahat bir şekilde uykularını alsınlar.’’ tavsiyelerinde bulundu.

0 yorum:

9