Dersim Ermenisi Yemuş Hanım'ın Oğlu Çarkçı Kemal Kitabı

Araştırmacı-Yazar Süleyman Yeşilyurt'un CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında yazdığı kitabı piyasaya çıktı. Kitabın adı bile Kılıçdaroğlu hakkında ağır ithamlar içeriyor. Kitap Kılıçdaroğlu'nun ülkücülerden dayağı çark ettiği için yediğini ortaya koyuyor.

HASAN TOSUN'un haberi

Yazar Süleyman Yeşilyurt'un piyasaya çıkan kitabının adı “Dersim Ermenisi Yemuş Hanım'ın Oğlu Çarkçı Kemal”. 100 bin adet basıldığı belirtiliyor. CHP liderini hayli rahatsız ettiği ifade edilen kitapta, Kılıçdaroğlu'nun bilinmeyen yönlerine ilişkin çarpıcı bilgiler yer alıyor.

HALK DEĞİL, MEMUR ÇOCUĞU
Kitapta, “Patron çocuğu değil, halk çocuğuyum” diyen Kılıçdaroğlu'nun, ailesinin durumunu hiç de kötü olmadığı şöyle anlatılıyor: “Memur çocuğu olduklarından, çevrelerindeki gariban öğrencilere göre daha iyi giyinmekteydiler. Üstelik gıda ve harçlık yönünden belirgin bir sıkıntıları yoktu. Bütün çocuklar kitaplarını koltuk altında okula gidip gelirken ikiz kardeşlerin o zamanların lüksü sayılan cilalı tahta çantaları bile vardı.”

ÇOCUKLUĞUNDA İZCİYMİŞ
Yeşilyurt kitabında Kılıçdaroğlu'nun ilköğretim yıllarından izci olduğunu gösteren fotoğrafına yer vererek, şu yorumda bulunuyor: “Hayatı boyunca sürekli fakirlik edebiyatı yapan Kemal (Karabulut) Kılıçdaroğlu ilk mektep yıllarında yavrukurt kıyafetiyle arkadaşlarıyla görüntü veriyor. O dönemler bilhassa doğu ve güneydoğuda maddi durumu iyi konumdaki ailelerin çocukları izci olabilmekteydiler.”

İÇKİ İÇMEYİ BABASINDAN ÖĞRENDİ
Çok tartışılacağa benzeyen kitapta, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun otoriter bir kişiliğe sahip olan babasının telkinleriyle abisi Adil ile birlikte içki içmeye başladığı da şöyle anlatılıyor: “Bilinen yönüyle ilk rakıyı babasıyla içmişlerdi. Kamer Bey, üniversiteye gitmeye hazırlanan Kemal'e rakının kadehe nasıl doldurulup içileceğini, masa adabında ne şekilde davranışlar içerisinde bulunacağını anlatmaktan büyük keyif almaktaydı.”

YALAN SÖYLEYİNCE DAYAK YEMİŞ!
Kitapta yer alan dikkat çekici bilgilerden biri de Kılıçdaroğlu'nun meşhur “ülkücülerden dayak yeme olayı”na ilişkin. Kitapta anlatılanlara göre, Kılıçdaroğlu üniversite yıllarında ülkücülerden o dayağı siyasi düşüncesinden ötürü değil, yalan söylediği için yedi! Olay şöyle gelişmiş: Kılıçdaroğlu sol çevrelerce düzenlenen mitinglere katılıp katılmadığı sorusuna “katılmıyorum” cevabını veriyor. Ancak Kılıçdaroğlu bir süre sonra sol çevrelerce düzenlenen provokatif bir yürüyüşte görülüyor. Ülkücü bir grup bunun üzerine “bize yalan söyledin” gerekçesiyle Kılıçdaroğlu'na dayak atıyor.

0 yorum:

9